Adresa exacta : Platoul Vadul lui Zeghe – Calea Brasovului 475, sat Traisteni, Comuna Valea Doftanei

Detalii locatie

COMUNA VALEA DOFTANEI este amplasata intr-un cadru natural pitoresc, in partea nordica muntoasa a judetului Prahova, in zona Carpatilor de Curbura, intre vaile Prahova si Teleajen, cu multe valente turistice si lipsit de surse de poluare si degradare a mediului.

http://www.valeadoftanei.ro

Campina lui Grigorescu si Hasdeu se afla la rascruce de drumuri. Din ea pleaca in directia nord o sosea ce serpuieste pe valea apei Doftana. Dupa ce lasi in urma colinele domoale, muzeul Doftana de la Telega si cheile Brebului, valea se ingusteaza, capatand frumuseti montane desavarsite. Inainte de intrarea in localitatea Valea Doftanei, apele raului au fost zagazuite prin constructia barajului de la Paltinu, formand un lac de acumulare ce poate fi asemuit cu ” o mica mare montana” – zona turistica de mare atractie.

RAUL DOFTANA

Izvorand din Muntii Garbovei, Raul Doftana traverseaza localitatea in lung, parcurgand aproape 50 km pana la confluenta cu raul Prahova, spre sud de Campina.

Cu intreaga retea de afluenti, raul Doftana beneficiaza de o apa socotita de prima calitates puritatea ei este unanim apreciata de turistii care abat pe valea Doftanei, protejata climatic de braul muntos din jur, larg deschisa si insorita, cu o moderta temperatura in orice anotimp.

Depresiunea Tesila-Traisteni (numele celor doua sate care formeaza comuna Valea Doftanei) in care serpuieste involburata apa Doftanei prezinta interes prin numeroasele izvoare racoritoare in miez de vara, pajistile ademenitoare prin verdeata lor din gradini si livezi si prin aerul ozonat specific locului.

Harta:

DSC_0740

DSC_0742

DSC_0747

DSC_0753

DSC_0990

DSC_0754

DSC_0758

DSC_0760